Uitslagen Eredivisie speelronde 8

Dit weekend werd de achtste speelronde in de Eredivisie afgewerkt. PSV, dat met 3-0 van VVV-Venlo won, nam de koppositie over van Ajax, dat met 1-2 verloor van FC Utrecht.

Willem II heeft eindelijk zijn eerste punt te pakken. Op bezoek bij Vitesse werd er met 0-0 gelijkgespeeld. Vitesse was in de eerste helft de bovenliggende partij met grote kansen voor Steevanovic, Jenner en Barazite, daar waar aan Willem II-zijde alleen Rigters een kans kreeg. De tweede helft ging in het begin gelijk op, maar in de slotfase werd Vitesse weer sterker. Gescoord werd er echter niet, waardoor Willem II na veertien opeenvolgende competitienederlagen weer eens een punt wist binnen te halen.

Op 29 januari 2006 wist FC Utrecht voor het laatst te winnen in de Amsterdam ArenA, destijds werd het 1-4. Vandaag, ruim vierenhalf jaar later, was er opnieuw winst voor de ploeg uit de Domstad: 1-2. Twee benutte penalty's van Van Wolfswinkel in de eerste helft leidde de nederlaag van Ajax in. Bij de eerste penalty maakte Suárez hands, bij de tweede was het Enoh die Duplan neerlegde. In de 93e minuut deed De Jong namens Ajax nog wat terug, maar het mocht niet meer baten: 1-2. Ajax had al sinds 31 januari 2009 niet meer verloren in de ArenA, destijds zegevierde sc Heerenveen met 0-1. Ook kwam er een einde aan een reeks van 25 competitiewedstrijden zonder nederlaag. De laatste ploeg die van Ajax wist te winnen was eveneens FC Utrecht, op 6 december 2009 werd Ajax in Utrecht met 2-0 verslagen.

AZ trad vanmiddag in eigen huis aan tegen Heracles Almelo, de oude club van trainer Gertjan Verbeek. Beide ploegen zijn de competitie maar matig begonnen, hoewel AZ aan een opmars bezig is. Heracles staat eennalaatste met slechts vijf punten. Het was Overtoom die de Heraclieden kort voor rust middels een vrije trap op 0-1 zette. Lang kon het echter niet genieten van die voorsprong, want twee minuten later stond het al 1-1 door Sigthórsston. In de tweede helft golfde het spel wat heen en weer, en AZ trok uiteindelijk aan het langste eind. In de 88e minuut kwam de bal namelijk met wat geluk bij Jonathas die AZ naar de winst schoot: 2-1. AZ steeg door de overwinning naar de achtste plaats.