Warm nazomerweer houdt aan

Het blijft de komende week lekker weer voor de tijd van het jaar. Net als zondag breekt maandag de zon geregeld door en kan het kwik oplopen tot 24 graden. Het KNMI verwacht de rest van de week middagtemperaturen rond de 20 graden, waar 15 graden normaal is.

Zondag was het behoorlijk druk op de wegen, dagjesmensen trokken onder meer richting pretparken en natuurgebieden. Maandag is er weliswaar wat meer bewolking, maar de zon breekt regelmatig door.

De kans op zon loopt tussen dinsdag en zaterdag op van twintig naar vijftig procent. De neerslagkans schommelt de hele week tussen de twintig en dertig procent, alleen woensdag is de kans op regen met zestig procent hoog te noemen. Veel regen zal er echter niet vallen en ook de wind houdt het rustig

September, de eerste herfstmaand, was koel en nat, hoewel de zon niet minder scheen dan normaal. De gemiddelde maandtemperatuur was met 13,6 graden iets onder het langjarig gemiddelde van 14,3 graden. De temperatuur kwam echter nergens boven de 25 graden uit. Gemiddeld viel er zo'n negentig millimeter neerslag, tegen 74 normaal.


Warm nazomerweer houdt aan (Foto: Novum)