Valencia doet financieel goede zaken

Valencia heeft volgens de clubleiding een schuld van 150 miljoen euro afgelost. De Spanjaarden zijn echter nog lang niet uit de financiële misère.

Volgens Manuel Llorente, voorzitter van Valencia, zijn de rode cijfers gedaald van 550 miljoen euro naar 400 miljoen euro. "Inmiddels staan we op 400 miljoen schuld. We hebben nog wel wat openstaande zaken, zoals het nieuwe stadion, waarin we 150 miljoen euro hebben geïnvesteerd. Maar dat ligt dus nog even open."

Valencia roerde zich de afgelopen jaren nadrukkelijk op de transfermarkt. Er werden echter nauwelijks spelers aangetrokken. Deze zomer vertrokken sterspelers als David Villa en David Silva naar respectievelijk FC Barcelona en Manchester City. Het duo bracht veel geld in het laatje, wat goed nieuws betekende voor de clubkas.

Derhalve is er louter goed nieuws te melden in de sinaasappelstad. Valencia gaat aan de leiding in de Spaanse competitie en speelt prima in de Champions League, al ging het tweede groepsduel met Manchester United woensdagavond nipt verloren (1-0).