Branson blijft Virgin Racing steunen

Richard Branson zal ook volgend jaar het Formule 1-team Virgin Racing blijven steunen. De miljardair ging vorig jaar de samenwerking met Manor Grand Prix aan nadat hij met Brawn GP kampioen was geworden. Hij is zelfs bereid reclameruimte af te staan om nieuwe sponsoren de kans te geven zich aan het team te binden.

"Jazeker," zei Branson op de vraag of Virgin het team zou willen blijven steunen. "Het is tot nu toe een leuk seizoen geweest en we moeten nog steeds Lotus verslaan, waar we nog enkele races voor hebben. Technisch directeur Nick Wirth werkt nu in de fabriek aan de auto voor volgend seizoen en ik denk dat we een goede start hebben gemaakt dit jaar."

Voor Branson is het geen probleem dat hij in 2011 genoegen moet nemen met minder sponsorruimte. "Ze doen het goed voor het sponsorschap voor volgend jaar en als ze het lukt dan zal er voor andere sponsoren meer ruimte zijn. Dat is een positief iets. Ik hoop dat Virgin op de achterzijde van de wagen kan blijven staan, maar het is aan deze jongens om te kijken hoeveel sponsors ze krijgen."

Dit seizoen staat Virgin in het kampioenschap achter Lotus. "Ik zei al in het begin van het seizoen dat we de underdogs zouden zijn,  we zijn er met open vizier in gegaan en het is leuk om vanaf nul een team op te bouwen. Ze hebben de beloofde betrouwbaarheid geleverd. Het team besteedt ongeveer twintig miljoen pond minder dan Lotus en dat we bijna gelijkwaardig zijn is fantastisch, zeker omdat onze betrouwbaarheid beter is."

"We hebben vorig jaar niet veel geld uitgegeven en we hebben dit jaar niet veel geld uitgegeven. Het merk Virgin is sterk en trekt andere sponsors aan, dus mensen willen zich associëren met de Virgin-bolides. Het heeft twee jaar lang al gewerkt. Als je wint is de aandacht natuurlijk meer, maar we hadden vorig jaar extreem veel geluk en dat heb je in je leven niet zo vaak."

Overigens staat er voor Branson bij Virgin dit jaar nog wel wat op het spel. Mocht Virgin Racing in het kampioenschap niet boven Lotus Racing eindigen dan zal de miljardair op een vlucht van Air Asia als stewardess moeten fungeren.