Brawn: "Schumacher stopt voorlopig niet"

Mercedes Grand Prix-teambaas Ross Brawn heeft nogmaals ontkend dat Michael Schumacher na dit Formule 1-seizoen de helm in de wilgen hangt. De zevenvoudig wereldkampioen maakt dit seizoen weinig indruk, iets wat BBC-commentator Eddie Jordan in Singapore al er toe bracht om het ontslag van de Duitser te eisen.

Schumacher wordt dit jaar steevast verslagen door Nico Rosberg, maar vergelijken is volgens Brawn onmogelijk. "Zo makkelijk is het niet. De stijl van Michael hangt veel af van de manier waarop de voorbanden reageren op zijn stuurbewegingen. Nico kan gewoon beter omgaan met dit rubber. Hij is nog steeds de oude Michael, maar in de langzame bochten kan hij de banden niet op dezelfde manier behandelen als Nico. Nico heeft de lat op dit gebied heel hoog gelegd."

Brawn ging ook in op de verhalen van Jordan dat Schumacher zou stoppen. "Absoluut onwaar. Hoe veel zin heeft een comeback als hij er nu tussenuit piept? Dat gaat hij niet doen, wees daar maar zeker van," zei de Brit die veel vertrouwen in Schumi houdt.