Chris Nolan bevestigt Batman 3

Christopher Nolan heeft officieel gezegd dat hij ook de nieuwe Batman-film gaat regisseren. Geruchten daarover deden al lange tijd de ronde en de Engelse regisseur heeft nu tegenover het Engelse filmvakblad Empire bevestigd dat hij de regie voor zijn rekening neemt. "Het is onvermijdelijk, ik word er steeds verder ingetrokken."

Nolan wordt daarmee de eerste regisseur die een derde speelfilm van Batman regisseert. Na Batmans debuut op het witte doek in 1966, maakte Tim Burton er twee in 1989 en 1992. In 1995 nam Joel Schumacher het roer over met Batman Forever. Zijn film Batman & Robin uit 1997 bleek geen succes, waarna het angstvallig stil werd rond de vleermuisman.

In 2005 pakte Nolan de draad op met Batman Begins en maakte met The Dark Knight (2008) een van de meest succesvolle films aller tijden. Hij is nu enthousiast bezig met een derde deel."Ik denk dat velen al wisten dat ik het zou doen."

Nolan is zelfs al bezig het script van zijn broer Jonathan, die ook meeschreef aan de twee eerdere films, te bewerken. Hoe de film gaat heten of wanneer deze in de bioscoop komt, is nog niet bekend. Er komt in ieder geval wel een game uit onder de naam Batman Arkham City, waarin de gemaskerde held een andere rol heeft dan de fans de laatste jaren gewend zijn. Het is overigens niet duidelijk of het scenario van de game iets te maken heeft met het filmscript.


(Foto: Novum)