Kuyt: "Geen sprake van onderschatting tegen FC Utrecht"

Dirk Kuyt keert vanavond terug in het stadion waar het voor hem allemaal begon. "FC Utrecht is de club die me de kans heeft gegeven in het profvoetbal", zegt de speler van Liverpool op de clubwebsite van zijn oude club. "Ik heb hier vijf geweldige jaren gehad en mijn enige prijs gewonnen in mijn loopbaan tot nu toe. Deze club betekent veel voor me. Het is speciaal om nu hier terug te komen en als speler van Liverpool tegen FC Utrecht te spelen."

Door een schouderblessure kwam de wedstrijd tegen FC Utrecht nog in gevaar. "Ik ben niet gewend om geblesseerd te zijn. Ik wist dat ik een paar wedstrijden zou missen, maar dat FC Utrecht haalbaar voor me zou zijn. Daar heb ik daarom alle pijlen op gericht."

Hoewel Liverpool een grotere club is dan Utrecht, is er van onderschatting geen sprake. "Ik weet uit eigen ervaring hoe FC Utrecht kan spelen tegen topclubs. Zoals in wedstrijden tegen Ajax en laatst tegen Celtic. Dat is de grootste kwaliteit van FC Utrecht. We zullen heel goed moeten spelen om hier met drie punten te vertrekken. We zullen goed moeten zijn om een resultaat te behalen. Of ik tevreden ben met een punt? Dat hangt van de wedstrijd af."