'Hoofddoekverbod voor agenten en rechters'

Het aankomende kabinet is van plan een hoofddoekverbod voor rechters, officieren van justitie en agenten in te voeren. Ook komt er een algeheel boerkaverbod, schrijft De Telegraaf op basis van ingewijden. Het concept regeerakkoord van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV wordt donderdag gepresenteerd.

Trouw schrijft dat toegelaten migranten voortaan op proef naar Nederland komen. Ze krijgen een Nederlanderschap voor vijf jaar. Wie binnen die periode een misdrijf pleegt waar een straf van meer dan twaalf jaar cel op staat, moet het land uit.

De ww-uitkering en het ontslagrecht worden voorlopig ongemoeid gelaten, maar daar kan nog verandering in komen. Via een toeslag op de energierekening moet geld worden verzameld voor subsidies aan windmolens en zonne-energie.

Volgens Trouw komt er een dierenpolitie van vijfhonderd agenten. Dierenmishandeling wordt volgens De Telegraaf strenger aangepakt. Ook wordt gezocht naar een alternatief voor de ontpoldering van de Hedwigepolder in Zeeland. Dat laatste kan een poging zijn CDA-dissident Ad Koppejan binnenboord te houden, hij heeft zich altijd verzet tegen het onder water zetten van de polder.