[CL] Uitslag Tottenham Hotspur - FC Twente

FC Twente is mede door de Noorse scheidsrechter van vanavond weer terug op aarde. De Tukkers verloren bij Tottenham Hotspur hun tweede Champions League duel met 4-1.

De Tukkers speelden in Londen een uitstekende wedstrijd die werd gekenmerkt door een scheidsrechter die zich liet assisteren door de vijfde en zesde man. Een drietal strafschoppen kregen de Tukkers tegen. Alle drie werden gegeven na overleg met de assistenten.

Rafael van der Vaart speelde een prima werdstrijd maar mocht mede door twee gele kaarten al vroegtijdig gaan douchen. De international strooide op het middenveld met uitstekende passes en nam corners die gevaarlijk werden. De Nederlander had vlak voor rust ook nog de mogelijkheid zijn ploeg op voorsprong te zetten maar hij miste de strafschop. Na de thee was het wel raak maar ditmaal was het een prima veld doelpunt.

Tottenham kreeg nog geen vijf minuten na het doelpunt van Van der Vaart nogmaals een strafschop en ditmaal wist Pavlyuchenko dit buitenkansje wel te benutten. Krap een kwartier later wist hij hetzelfde stukje te herhalen. Op dat moment speelde Tottenham al een aantal minuten met tien man door de rode kaart van Van der Vaart. Toen vijf minuten voor tijd de thuisploeg opnieuw wist te scoren ging het Twentse lichtje definitief uit.

Tottenham Hotspur

4 - 1

FC Twente

46' v.d. Vaart
 50' Pavlyuchenko(pen)
 64' Pavlyuchenko(pen)