Klink denkt dat CDA-congres instemt met akkoorden

Ab Klink denkt niet dat het CDA-congres zich zaterdag uit gaat spreken tegen de coalitie van VVD, CDA en PVV. In een interview met De Telegraaf antwoordt hij op de vraag of hij optimistisch is dat het congres zich achter hem schaart: "Nee, eigenlijk niet." Klink stapte uit de CDA-Kamerfractie omdat hij niets ziet in samenwerking met de PVV.

Klink vermoedt dat als een aanzienlijk deel van de CDA-leden zaterdag tegen het regeer- en gedoogakkoord stemmen, dissidenten Ed Koppejan en Kathleen Ferrier in de fractie aan zullen blijven. Ze zouden door minstens een derde van de achterban gesteund willen worden.

In een interview met EenVandaag zei Klink dat hij, Koppejan en Ferrier tijdens de crisis binnen het CDA flink onder druk zijn gezet om hun verzet tegen de coalitie met het CDA te staken. Dat ging er 'behoorlijk heftig aan toe', aldus Klink. Er werd gedreigd om de drie uit de fractie te zetten en er zou zelfs een apart congres georganiseerd worden om de dissidenten zich te laten committeren aan het meerderheidsstandpunt.


Klink verwacht dat CDA-congres instemt met akkoorden (Foto: Novum)