Politicus A'dam vervolgd voor homodiscriminatie

De Amsterdamse politicus Delano Felter wordt vervolgd wegens homodiscriminatie. Dat laat het Openbaar Ministerie in Amsterdam dinsdag weten. De lijsttrekker van de Republikeinse Moderne Partij (RMP) in Amsterdam zei eind februari dat homoseksualiteit een seksuele afwijking is die bestreden moet worden.

Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart zei de katholieke Felter na een debat in De Rode Hoed tegenover de Amsterdamse omroep AT5 dat 'de homofiel te dominant wordt'. Volgens hem zitten er te veel homo's in het Amsterdamse bestuur. "Hele homofiele groepen, zoals bij de politie, moeten gewoon weg", zei hij.

Het COC Amsterdam deed hierop aangifte wegens discriminatie. VVD-raadslid en Gaypride-organisator Frank van Dalen is tevreden over het besluit van het OM. "Het is goed als homohaat actief wordt vervolgd. Dat geeft een signaal aan de maatschappij dat we dit niet pikken. De dingen die Felter heeft gezegd, kunnen echt niet en zetten aan tot haat. Als politicus draag je bovendien extra verantwoordelijkheid."

Een woordvoerder van het OM laat weten dat nog niet bekend is wanneer de zaak behandeld wordt. Dit zal wel nog zeker voor het einde van het jaar gebeuren.