Hyves bekijkt mogelijke overname

Aandeelhouders van de netwerksite Hyves praten met diverse gegadigden over een mogelijke verkoop, waaronder Telegraafmoeder TMG. De uitgeverij Sanoma zou hebben afgezien van een overname.

Volgens anonieme bronnen in Het Financieel Dagblad zou het investeringsbedrijf van Joop van de Ende en Hubert Deitnemers de aandelen van Hyves willen verkopen. Doel is om de site in handen te geven van een uitgever. Sanoma schijnt het aanbod af te hebben geslagen, maar TMG is nog in de race.

Van Den Ende & Deitnemers, zoals het investeringsbedrijf van de twee heet, heeft al sinds april 2008 een ´substantieel minderheidsbelang' in Hyves, en zou de huidige verkooppoging doen in samenwerking met andere aandeelhouders.

Uitgeverij Sanoma, die ook nu.nl in handen heeft, zou enkele jaren geleden al belangstelling hebben getoond, maar toen hield Hyves de boot af. De site heeft te maken met behoorlijke concurrentie van Facebook, al maakt oprichter Raymond Spanjaar zich geen zorgen: "Volgens onze statistieken bestaat Facebook niet".

Update 11:56 uur

Het Parool meldt dat een woordvoerder van Hyves in een reactie op het artikel in Het Financieel Dagblad stelt dat de site niet te koop is. Wel hebben 'toonaangevende marktpartijen' zich gemeld, met als doel de site over te nemen. De Britse investeringsbank Jefferies gaat de aanbiedingen bekijken.