Club promoot seks in doodskist

De 'Mile High Club' is bij menigeen inmiddels wel bekend. Wie seks heeft gehad in een vliegtuig is automatisch lid, maar inmiddels is er iets nieuws. Sinds kort is er namelijk de 'Six Feet Under Club', een club voor mensen die seks hebben gehad in een doodskist, diep onder de groene zoden.

De oprichters hebben zich verenigd in een website. Volgens hen is seks een van de weinige dingen die alle mensen gemeen hebben. Van de omgeving moet men echter alle sporen van seks uitwissen.

De Six Feet Under Club, een initiatief van een Oostenrijkse kunstenaarsgroepering, organiseert daarom op zaterdag 2 oktober in San Fransisco een bijeenkomst waarin seks in een doodskist aan het publiek wordt getoond. "Tijdens de Arse Elektronica kunnen vrijwilligers zich opgeven om te worden begraven onder de grond", zo schrijft men in een aankondiging. "Deze ruimte is uiterst privé en intiem. De kist herinnert ons aan de relatie 'tot de dood ons scheidt'."

"Toch gaan wij dit intieme onderonsje verstoren. Door middel van een in de kist geplaatste nachtcamera wordt het tafereeltje binnenin de kist buiten op een muur geprojecteerd. Hoewel het publiek zal worden ingewijd, zitten de deelnemers in de kist volledig geïsoleerd. Zo blijft de intimiteit van de seks behouden, en kan het zelfs worden gezien als een absurde parodie op een pornobioscoop."