Chadli: "Van der Wiel heeft niks kunnen doen"

Het is al vaak gezegd, maar dat maakt het niet minder knap. De 21-jarige Nacer Chadli speelde een paar maanden geleden nog in de Jupiler League en nu draait hij gemakkelijk mee in de top van de Eredivisie.

De vergelijking met Dries Mertens is snel getrokken. Ook Mertens verhuisde van AGOVV Apeldoorn naar een Eredivisie-ploeg en rendeerde direct. Chadli werd langzamer gebracht dan zijn Belgische vriend, maar tegen Ajax stond hij in de basis en speelde hij tegen Gregory van der Wiel.

Het was waarschijnlijk de eerste wedstrijd dit seizoen dat de rechtsback de achterlijn van de tegenstander niet haalde. Waarom niet? Omdat Chadli als een bezetene mee terug rende als Van der Wiel aanstalten maakte om naar voren te gaan. "Dat was voor mij heel belangrijk", erkende Chadli na afloop in een dialoog met Goal.com. "Hij heeft niks kunnen doen. Ikzelf moest meer gevaar stichten, maar ik denk dat het een positieve wedstrijd was voor mij."

Toch was Van der Wiel de Belg eenmaal goed kwijt. Halverwege de tweede helft kon Chadli vrij voor Stekelenburg inkoppen. Hij faalde. "Rosales gaf een goede voorzet bij de tweede paal. Ik kopte de bal naar beneden, maar de doelman pakte de bal goed. Eigenlijk had ik naar de andere hoek moeten koppen, maar als er een andere keeper had gestaan was het een doelpunt."

Gevraagd naar zijn aanpassing in de Eredivisie zegt Chadli weinig problemen te hebben. "Ik zit lekker in mijn vel. Het verschil qua tempo en handelingssnelheid is groot. Het gaat om details." Tegen Van der Wiel liet Chadli in ieder geval zien het niveau aan te kunnen. Zei Van der Wiel na afloop nog wat tegen zijn tegenstander? Glimlachend: "Nee, hij gaf me gewoon een hand."