Hoofdredacteur PowNed stopt

Jan Dijkgraaf stopt als hoofdredacteur van de kersverse publieke omroep PowNed. Dat zei hij in de nacht van zondag op maandag in het Radio 1-programma Echte Jannen, waar hij een van de presentatoren is.

In een reactie na de uitzending liet Dijkgraaf weten dat 96 uur werken in de week hem en zijn gezin te veel is. Hij verklaarde 'dodelijk vermoeid' te zijn. Dijkgraaf benadrukte geen ruzie te hebben met PowNed-directeur Dominique Weesie. Dijkgraaf verklaarde verder dat de televisiewereld niet zijn wereld is, maar dat hij wel een radiohart heeft. Hij blijft aan als co-presentator van PowNed-programma Echte Jannen en pakt zijn freelance-carièrre weer op.

Dijkgraaf was pas sinds augustus in dienst bij de door weblog GeenStijl opgerichte zender PowNed, die in september begon met uitzenden. De 48-jarige Dijkgraaf was eerder hoofdredacteur bij onder andere de gratis krant Metro en opinieblad HP/De Tijd.

PowNed/Geenstijl reageerde geheel in stijl op het vertrek van Dijkgraaf: "Hij kiest voor zijn gezin, zo luidde de officiële verklaring, en als iemand dat zegt, dan weet je het inmiddels wel. Die keer over een half jaar ergens terug om zijn volgende werkgever failliet achter te laten. Maar goed. Boeiuh. We vonden die man toch al stom. Geen groot verlies dus."

Jan Dijkgraaf stopt als hoofdredacteur PowNed
Jan Dijkgraaf stopt als hoofdredacteur PowNed (Foto: ANP)