Antilliaanse ministers op afscheidstournee

De ministerraad van de Nederlandse Antillen neemt deze week met een tournee afscheid van de eilanden van de Nederlandse Antillen en Aruba. Zij doen dat in verband met de ontmanteling van de Nederlandse Antillen op 10 oktober 2010.

Op 10-10-10 worden Curaçao en Sint Maarten autonome landen binnen het Koninkrijk. Bonaire, Sint Eustatius en Saba krijgen de status van bijzondere gemeenten van Nederland. De Antillen als overkoepelend orgaan verdwijnen. Dit is het resultaat van vijf jaar onderhandelen met Nederland over een nieuwe staatkundige structuur voor de Antilliaanse eilanden.

De Antilliaanse ministerraad reist maandag naar Bonaire en vertrekt vandaar woensdag naar Aruba. Daar nemen de kabinetsleden op uitnodiging van de Arubaanse minister-president Mike Eman ook deel aan de Green Energy Conference. Oud-vicepresident van de Verenigde Staten Al Gore is er gastspreker.

Donderdag vliegt het kabinet naar Sint Maarten. Vrijdag gaan ze vervolgens naar Sint Eustatius en zaterdag naar Saba om afscheid te nemen. Zondag keren de leden van de Raad van Ministers terug naar Curaçao. Op alle Antilliaanse eilanden eren zij oud-bestuurders.

Antilliaanse ministers op afscheidstournee
Antilliaanse ministers op afscheidstournee (Foto: ANP)