Leraar voert scholiere giftig koekje

Een Japanse leraar ligt ernstig onder vuur nadat een geintje een vreemde wending heeft genomen. De 53-jarige leraar van een middelbare school in Osaka heeft een leerlinge een koekje van kakkerlakkengif gegeven.

Het meisje vroeg onlangs aan haar leraar wat al die koekjes op de grond van de lerarenkamer deden. Hij vertelde haar dat het speciale lerarenkoekjes waren en probeerde haar aandacht op iets anders te vestigen. Het meisje ontdekte echter nog meer koekjes op zijn bureau en begon spontaan op eentje te knabbelen. Ze vond het koekje wel erg smerig, vertelde ze de leraar.

Nogal wiedes, de koekjes bleken te zijn gebakken van meel en boorzuur. Hiermee wilde de school een kakkerlakkenplaag de kop indrukken. Het meisjes is direct naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar haar maag is leeggepompt. Naar verluidt is ze herstellende.

Hoewel de hele school last heeft van kakkerlakken, geeft de directeur de leraar de schuld van het incident. Volgens hem weten leerlingen tegenwoordig niet meer wat het giftige boorzuur is, en trapte zij dan ook in de 'grap'. De leraar heeft een uitbrander gekregen, maar mag verder aanblijven.