[WvdW] Uitslag FC Twente - Ajax

De Wedstrijd van de week was die tussen landskampioen FC Twente en huidige koploper Ajax. Het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Ajax kwam goed uit de startblokken in Enschede, Suárez probeerde met een lob Twente-keeper Michailov te verschalken maar de bal raakte de lat, de rebound werd door El Hamdaoui overgeschoten. Aan de andere kant was het wel raak, Landzaat bracht Janssen in stelling die de bal over Stekelenburg in het doel schoot: 1-0.

De gelijkmaker van Ajax liet niet lang op zich wachten, Michailov werkte een kopbal van De Jong niet goed weg, waarna El Hamdaoui de 1-1 binnentikte. Ajax schoot voor rust nog enkele malen op de paal en verdiende de voorsprong, toch werd er niet meer gescoord in de eerste helft.

Na rust was het opnieuw Twente dat op voorsprong kwam, wederom was het Janssen die Stekelenburg wist te passeren: 2-1. Een paar minuten later probeerde Suárez in de korte hoek te scoren, maar de bal werd door Michailov tot corner verwerkt. Die werd weggekopt door de verdediging van Twente, waarna Enoh de bal vanaf 25 meter snoeihard in het Twentse doel werkte: 2-2.

Kansen waren er hierna nog voor beide ploegen, zo zag Kuiper zijn voorzet via de lat de paal raken, waarna De Jong (Twente) de rebound via de hand van Stekelenburg opnieuw de lat en de paal zag raken. Aan de andere kant had De Jong (Ajax) een open kans maar hij schoot naast. In blessuretijd kopte Douglas namens Twente via een speler van Ajax bijna de 3-2 binnen, maar Stekelenburg bracht redding. Door het gelijkspel blijft het verschil tussen beide ploegen vier punten.