[SF] Van der Drift hoopt in Navarra rentree te maken

Chris van der Drift hoopt in de Superleague Formula-race in Navarra op 24 oktober zijn rentree te maken. De Nieuw-Zeelandse Nederlander crashte enkele maanden geleden op Brands Hatch zwaar en liep daarbij meerdere verwondingen op. Hij hoopte volgend jaar zijn rentree te kunnen maken, maar mogelijk slaagt het zelfs dit seizoen nog.

"Ik ben nu begonnen met trainen in Champney’s. Daar hebben ze een koelkamer, waar ik voor korte momenten inga, bij temperaturen van 130 graden onder nul. Mike Conway (die herstelt van een in de Indy 500 opgelopen beenbreuk, red.) was daar vorige week ook. Het was zijn laatste dag en is dus klaar, terwijl ik net begonnen ben," zei Van der Drift.

"Als je erover nadenkt, had net zo goed mijn nek of rug gebroken kunnen zijn. Het gaat echter om lichaamsdelen die me niet zoveel interesseren," zei de Nieuw-Zeelandse Nederlander die al een aanbod van zijn huidige team Olympiacos voor volgend jaar op zak heeft. "Dat is natuurlijk erg fijn, maar ik heb al mijn visa geregeld voor de races in China, mocht ik toch in staat zijn daar te kunnen racen. De laatste race is echter realistischer om te halen."