Duitser dumpt drugspakketten tijdens achtervolging

Tijdens een achtervolging over de A16 heeft een Duitser vrijdagnacht meerdere pakketten drugs uit een Mercedes gegooid. De auto haalde snelheden van 210 kilometer per uur, maar belandde uiteindelijk in een sloot. De bestuurder wist te voet te ontkomen. Een passagier is aangehouden, meldt de politie.

Agenten zagen de auto rond 02.30 uur met 140 kilometer per uur van Rotterdam richting Breda rijden en besloten een stopteken te geven. Eerst leek de auto te stoppen, maar bij de afrit Zevenbergschen Hoek trapte de bestuurder het gaspedaal in.

De Mercedes ging er met flinke vaart vandoor en onderweg werden pakketten uit de auto gegooid. Die werden later verzameld, de politie vermoedt dat er heroïne in zit.

Na een tijd reed de auto de vluchtstrook op. Volgens de politie probeerde de bestuurder een weiland in te rijden, maar de auto belandde in een sloot. De bestuurder is daarna hard weggerend. Een 43-jarige passagier uit Duitsland kon wel worden aangehouden. In de auto vond de politie geld en een plastic tas met hennep.