Het idee achter Dead Space in de MySims: Sky Heroes trailer

Als je de trailer voor MySims Sky Heroes hebt gezien denk je waarschijnlijk hetzelfde wat iedereen dacht: Wat doet Isaac Clarke uit Dead Space daar? Behalve onze Dead Space-held is Commander Shepard uit Mass Effect ook aanwezig. De mensen van Joystiq ondervroegen MySims assistent producer Matthew Salazar op een preview event.

Hij zei dat deze game niet alleen voor de kinderen bedoeld is, het is het soort spel dat de oudere en de jongere generatie samen kunnen spelen. Behalve de referenties naar eerdere EA-games zijn er ook een hoop Top Gun referenties in de game verwerkt. En de tienjarigen van vandaag zullen die hoogst waarschijnlijk niet allemaal snappen. Hoewel de game dus personages uit 16+ games bevat zullen de kinderen dat dus niet op die manier zien. Wanneer een kind Isaac ziet denken ze dat hij gewoon "a cool spaceman in a suit" is.

Het ontwikkelteam zelf had ook nog een reden om die bekende EA-personages in de game te stoppen. Ze vonden het namelijk 'cool'. Alle game-mascottes in het verleden, zoals Mario en Sonic, waren allemaal zacht en lief, dus is het wel grappig dat deze grimmige game-characters dezelfde rol mogen vervullen.

Als je de trailer gemist hebt kan je hem hieronder nog bekijken.