Rotterdammer gepakt na wilde achtervolging

De politie heeft vrijdagochtend in Rotterdam een 25-jarige man aangehouden na een wilde achtervolging. De Rotterdammer reed onder meer een fietser omver en knalde tegen een politie-auto aan. Hij reed in een gestolen auto en had gedronken.

Agenten hielden een vrouw aan in de Zwart Janstraat, toen zij de man roekeloos voorbij zagen rijden. Andere agenten werden ingeschakeld. Op de hoek van de Zwaanshals en de Noordmolenstraat reed de man de fietser aan. Op het Hofplein reed hij tegen de politiewagen aan. De gewonde fietser kon ter plaatse worden behandeld.

De politie zette de achtervolging in, maar de Rotterdammer negeerde de stoptekens en reed verder richting de Jacob Catsstraat. Bij een inhaalmanoeuvre raakte hij nog een auto. Uiteindelijk kwam hij tegen een bestelbus tot stilstand.

Bij de achtervolging werd de politie gehinderd door een busje. De bestuurder bleek de 22-jarige broer van de autobestuurder te zijn. De 59-jarige vader meldde zich ook nog en ging een aantal agenten te lijf. De drie zijn aangehouden.