'Doe maar een zak over je hoofd'

Een 23-jarige Britse vrouw met een flinke hoeveelheid tattoo's en piercings zegt vernederd te zijn door een een werknemer van een banencentrum. Die vertelde haar dat ze om werk te vinden maar beter een zak over haar hoofd kon doen.

Hayley O'Neil, die dertig tattoo's en twintig piercings heeft, werd daarnaast geadviseerd 'achter een muur te gaan staan', toen ze vroeg op welke baan ze kon solliciteren. De vrouw verliet het banencentrum uiteindelijk in tranen, nadat ze was weggestuurd onder het motto: wie gaat je zo nou aannemen?

De vrouw kreeg haar eerste tattoo op haar achttiende cadeau van haar moeder, maar voelt zich nu vernederd door de adviseur. Die bood nog zijn excuses aan en hoopte dat Hayley niet beledigd was, maar de schade was niet meer te repareren. "Hij praatte tegen me alsof het maar een fase in mijn leven was, maar dat is het niet. Dit is mijn levenswijze."

Een woordvoerder van het Departement voor Werk en Pensioenen ontkent echter dat er ongepaste uitspraken zijn gedaan. Hij voegde daar nog aan toe dat het centrum standaardtips geeft voor het zoeken naar een baan, en dat advies over kledingstijl daar nu eenmaal bijhoort.

Een foto van de vrouw is hier te zien.