Webber: "Geen uitvalbeurten meer"

Red Bull-coureur Mark Webber is met een opgetogen gevoel naar Singapore afgereisd voor de Grand Prix op het Marina Bay-circuit komende zondag. De Australiër is leider in het kampioenschap in de Formule 1, maar hij weet ook dat hij er nog lang niet is. "Het gaat erom na Abu Dhabi bovenaan te staan."

"Het is een prettige positie om in te verkeren. Maar het kan snel veranderen. Ik moet ervoor zorgen dat ik ook in Abu Dhabi nog in de race ben. Het kan zijn dat we dan alle vijf nog aanspraak maken op de titel, maar er kunnen ook minder kandidaten zijn."

Webber denkt dan ook nog niet aan het winnen van het kampioenschap, maar aan het winnen van races. "Ik behandel deze Grand Prix als iedere andere. Zoals altijd proberen we het uiterste uit de auto te halen," zei de Australiër die zijn race-instelling niet aan wil passen. "Uitvalbeurten staan niet op het menu. Ik moet blijven scoren, zo veel punten als mogelijk. Maar overwinningen maken het verschil, dus dat blijft het doel."

In Monza kwam de Red Bull duidelijk tekort ten opzichte van Ferrari en McLaren, maar in Singapore verwacht Webber weer vooraan te staan. "Het hobbelige circuit past goed bij onze auto, dus ik verwacht een degelijk weekend."