Politie stuit op 'hennepbos'

Bij een controle op een woonwagenkamp in Klundert heeft de Noord-Brabantse politie donderdag een 'hennepbos' ontdekt. Op het terrein aan de Blauwe Hoefsweg vonden agenten enkele duizenden 'hennepbomen' van zo'n twee meter hoog. "Ze zijn ongeveer net zo dik als een onderbeen", zegt een politiewoordvoerder.

De planten brengen per stuk volgens hem ongeveer evenveel hennep op als dertig 'normale' hennepplanten. Hoe lang de planten tijd hebben gehad om te groeien, is niet bekend. "Ik zit zelf niet in de hennepteelt dus ik heb geen idee", legt de woordvoerder uit. "Maar ik weet wel dat hennepplanten snel groeien. Kwekers oogsten ongeveer om de zes weken."

Vier mensen zijn aangehouden. Het is niet bekend of het om bewoners van het kamp gaat. Zoals gebruikelijk bij een hennepvondst is een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om de planten af te voeren. "Maar ik verwacht dat ze er deze keer wat meer werk aan hebben", aldus de woordvoerder

De politie heeft nog niet het hele kamp doorzocht. "We gaan hier later op de dag nog een aantal schuurtjes controleren. Het is dus mogelijk dat we nog meer vinden."