'Massa naar Sauber, Kubica naar Ferrari'

Het silly season in de Formule 1 lijkt bezig te zijn. Een Spaans televisiestation meent te weten dat er ondanks de bestaande contracten er een grote coureursruil aan zit te komen. Hierbij zouden Ferrari-coureur Felipe Massa en Renault-rijder Robert Kubica van plaats verwisselen in 2011.

Motorsport Aktuell meent nu echter te weten dat Massa niet naar Renault gaat maar terug zal keren bij Sauber waar hij in zijn eerste jaren in de Formule 1 actief was. Kubica zou bij Ferrari zijn plaats innemen. "Tuurlijk hoor ik alle geruchten, maar uiteindelijk draait het allemaal om het winnen," zei Kubica tegen spox.com.

"We rijden in de Formule 1 omdat we allemaal willen winnen en daar heb je de beste auto voor nodig. Momenteel rij ik bij Renault en daar hou ik mij mee bezig, omdat we samen willen verbeteren. In 2011 willen we strijden om de wereldtitel. We zien wel wat er gebeurt."

De Pool gaf wel aan in de toekomst wel eens een keer voor Ferrari te willen rijden. "In het karten, Formule Renault en in de Formule 3 heb ik altijd voor Italiaanse teams gereden. Ik heb meer dan een jaar nabij Monza gewoond. Ferrari is niet met een ander team te vergelijken. De emotie en de historie zijn uniek. Ik denk dat iedere coureur wel voor Ferrari zou willen gaan rijden."

Mocht Kubica bij Renault vertrekken deze winter dan lijkt Kimi Räikkönen in beeld te zijn om zijn rentree in de Formule 1 te maken. Renault zou hem nu al aan willen trekken, maar het vorige week contracteren van een tweede Russische sponsor door het Franse team betekent dat de huidige tweede rijder Vitaly Petrov een grotere kans heeft dat hij aan mag blijven.