Elf jaar cel voor op agenten schietende overvaller

Een man die na een overval in Amsterdam op agenten schoot, is woensdag veroordeeld tot elf jaar cel. De rechtbank in Amsterdam heeft de 40-jarige Marcel K. hiermee een jaar langere celstraf opgelegd dan tegen hem was geëist.

De man zonder vaste woon- of verblijfplaats pleegde in december vorig jaar een gewapende overval op een makelaarskantoor aan de Waalstraat. Een agent in burger zag hem vervolgens fietsen, waarna er over en weer werd geschoten. Een agent raakte daarbij gewond.

Een andere agent die inmiddels was gearriveerd schoot K. neer. Hij wist daarop nog het Beatrixpark in te ontsnappen, maar nadat de politie het park had afgezet, gaf de man zich over.

K. heeft zich volgens de rechtbank ook schuldig gemaakt aan de beroving van een winkel in april vorig jaar. De rechtbank komt onder meer tot een hogere straf dan geëist omdat hij eerder voor soortgelijke zaken is veroordeeld. "De rechtbank kan niet anders concluderen dan dat verdachte zich enkel laat leiden door zijn behoefte aan geld."

Daarbij heeft de man volgens de rechter blijk gegeven geen enkel respect of gezag te hebben voor de politie. "Toen hij, na een overval met de politie werd geconfronteerd, deinsde hij er niet voor terug om op een politieambtenaar te schieten en een andere politieambtenaar met een vuurwapen te bedreigen."

Submitter:  Bron: Novum