'Jezus redt' ook na verfbeurt ongewenst

De tekst Jezus redt op het dak van een boerderij langs de A15, blijft de gemeente Giessenlanden ook na een verfbeurt een doorn in het oog. Evangelist Joop van Ooijen schilderde de witte tekst onder druk van een dwangsom rood en oranje, maar ook daarmee kan gemeente niet leven.

"Zowel de gemeente als de heer Van Ooijen zijn verplicht zich te houden aan de uitspraak van de Raad van State. Met het overschilderen van de letters in oranje en rood is niet aan de eisen voldaan. Om die reden zal de gemeente doorgaan met het innen van dwangsommen", aldus wethouder Jan de Groot (VVD).

Het conflict tussen de gemeente en de evangelist sleept al jaren. Het college van Giessenlanden vindt dat de tekst op het dak niet in het landschap past. De kleuren zijn te contrasterend en het formaat is te groot. Daarom wil de gemeente dat de tekst wordt verwijderd. De Raad van State besloot half juli dat de gemeente de evangelist terecht een dwangsom van 15.000 euro heeft opgelegd.

"In de uitspraak is duidelijk beschreven dat het gaat om zowel de omvang als de contrasterende kleur van de tekst en dat het dak in oude staat moet worden hersteld." Door het overschilderen van de dakpannen is de situatie niet veranderd, vindt de gemeente. Ze vindt daarom dat Van Ooijen het dak in de oude staat moet herstellen.

Tekst Jezus redt ook na verfbeurt ongewenst
Tekst Jezus redt ook na verfbeurt ongewenst (Foto: ANP)