Kuijt mogelijk zaterdag al inzetbaar

Dirk Kuijt herstelt sneller dan verwacht van zijn schouderblessure. De 30-jarige Katwijker is mogelijk zaterdag al inzetbaar in de wedstrijd tegen Sunderland. Dat meldt zijn club Liverpool op de website. De verwachting was dat Kuijt dat duel en het treffen van volgende week donderdag met FC Utrecht aan zich voorbij moest laten gaan.

"Dirk heeft de laatste dagen alweer meegetraind", zegt trainer Roy Hodgson. "We nemen hem nog in bescherming, maar het wordt interessant hoe hij de komende dagen hersteld met het oog op de wedstrijden van zaterdag en donderdag."

Kuijt liet de afgelopen weken al diverse malen doorschemeren alles op alles te willen zetten om het duel met zijn oude club FC Utrecht te halen. Desondanks is Hodgson verbaasd over het snelle herstel van de 70-voudig international. "We hielden rekening met drie tot zes weken hersteltijd, dus we bevinden ons momenteel op het eerste punt van die schaal."

Kuijt liep de blessure 6 september op bij een training van het Nederlands elftal, dat zich toen voorbereidde op het EK-kwalificatieduel met Finland. De aanvaller kwam bij een omhaal ongelukkig op de grond terecht.