Armin van Buuren: ik ben niet 's werelds beste dj

Armin van Buuren is al drie keer op rij uitgeroepen tot de beste dj ter wereld, maar de Nederlander blijft nuchter. "Ik vind mezelf zeker niet de beste", doet Armin dinsdag uit de doeken in Spits. "Ben Liebrand draait mij er zo tien keer uit, zijn techniek is echt veel beter."

Toch is Van Buuren vereerd met de titel van het toonaangevende DJ Mag. Armins platenmaatschappij voert momenteel campagne om hem in november opnieuw verkozen te krijgen. In tegenstelling tot dj Tiësto, die na drie verkiezingen genoeg had van de titel, ziet Armin een herverkiezing best zitten. "Natuurlijk. Als je aan Steven Spielberg vraagt of hij nog een Oscar wil winnen, zegt hij toch ook niet: nee bedankt, ik heb er al acht."

Armin zelf heeft echter een andere favoriet. "Als iemand het verdient te winnen, is het in mijn ogen David Guetta. Die heeft zoveel hits gescoord." De 33-jarige dj vertelt dat de verkiezing ongeacht de winnaar goed is voor de dance-industrie. "Ik voel hooguit was gezonde concurrentie met andere dj's, maar kan met iedereen prima opschieten. Wat wij vooral willen is dat het publiek over ons praat, dat iedereen naar álle feesten komt. Als je collega's het goed doen, is dat goed voor de hele scene."