Rijkeluisgaystudent verontwaardigt DWDD-publiek

Het publiek van De Wereld Draait Door (DWDD) heeft maandagavond verontwaardigd gereageerd op de rijkeluisgaystudent Joris Lam. In de dagelijkse rubriek De Tv Draait Door liet DWDD een paar fragmenten zien van de Amsterdammer die afgelopen zaterdag in het programma Bij ons in de PC van presentator Jort Kelder te gast was.

Zo zei Lam onder andere: "Ikea is eigenlijk een terrasje. Heerlijk. Lekker kijken naar die dikke tienermeiden achter een buggy die een halfbloedje voortduwen. Dan kom je terug van de Ikea en dan rij je weer door Zuid en dan denk je 'Oh eindelijk, gewoon weer mooie mensen'"

Het DWDD-publiek kon bepaald niet lachen om te boute uitspraken van de hbo-privéschoolstudent en ontving de fragmenten met een verontwaardigde "Ooooh" en nee-geschud. Jack van Gelder vond de beelden zo genant dat hij de relnicht zelfs een 'facepalm' gaf. Tafelheer Jan Mulder kon er echter wel gemeen lachen om de uitspraken.

Update 18:40 - Lam op 3FM
Lam trok dinsdagavond op radiozender 3FM het boetekleed aan voor zijn quote over het winkelende publiek bij de Ikea: "Die quote kan echt niet, wat verschrikkelijk. Ik schaam me diep. Het kwam er zo erg uit. Echt erg. Heel erg. Het geeft het beeld dat ik iets tegen dikke tieners en halfbloedjes hebt, maar dat is echt niet zo. Ik wil m'n excuses aanbieden."

Volgens de jongeman dikte de montage en de voice-over het beeld dat van Lam ontstaan is wel enigszins aan. Ook onthulde de student dat hij niet meer in Amsterdam woont, maar sinds drie weken Parijs onveilig maakt. Een lokale Franse krant zou hem de bijnaam 'de mannelijke Paris Hilton van Nederland' hebben gegeven.

Daarnaast zei Lam op 3FM dat verschillende televisiezenders met de student in gesprek waren voor een productie met hem in Parijs.


DWDD-publiek reageert verontwaardigd op rijkeluisgaystudent Joris Lam