Capcom-bestuur positief ondanks tegenvallende winst

Capcom blijft ondanks tegenvallende resultaten in het afgelopen financiële jaar optimistisch over de toekomst. De uitgever van spellen als Street Fighter en Resident Evil heeft in het afgelopen jaar 19 miljoen euro verdiend. Dat blijkt uit een rapportage van de uitgever over het financiële jaar dat in maart afliep. Vorig jaar haalde de uitgever nog 71 miljoen euro binnen.

"Vanaf nu zitten we weer op het juiste pad om te groeien", reageert bestuursvoorzitter Kenzo Tsujimoto op de winstcijfers. In de komende zes maanden heeft Capcom games als Dead Rising 2, Okamiden voor de Nintendo DS en Resident Evil 5 voor de bewegingsgestuurde Playstation Move waar de uitgever zijn hoop op vestigt.

Met negentien miljoen euro in de spaarpot zet Capcom het slechtste resultaat neer sinds 2004. Het uitstel van Dead Rising 2 en Monster Hunter Diary en de matige verkoop van Dark Void, Bionic Commando en Resident Evil: The Darkside Chronicles zijn volgens het bedrijf de oorzaken van de tegenvallende resultaten.