Mosquera definitief naar Vacansoleil

Ezequiel Mosquera lijkt volgens Biciclismo definitief de overstap te maken naar de Vacansoleil-ploeg. De Spanjaard, die afgelopen weekend nog tweede werd in de Vuelta à España, wordt daarmee de tweede grote aankoop van de Nederlandse ploeg naast Riccardo Riccò.

Met Mosquera in de ploeg hoopt Vacansoleil in aanmerking te komen voor een ProTour-licentie of, als dat niet lukt, een wildcard voor de Vuelta. De ploeg debuteerde in 2009 in de drieweekse tocht door Spanje, maar kreeg dit jaar geen uitnodiging.

Update

Ezequiel Mosquera gaat definitief naar Vacansoleil, zo bevestigde sportdirecteur van de ploeg Hilaire van der Schueren vandaag. De 34-jarige Spanjaard tekent een contract voor twee seizoenen bij de Nederlandse formatie.

"Met Ezequiel erbij moet de poort voor deelname aan de Vuelta van 2011 helemaal openstaan, mochten we de ProTour-status voor volgend seizoen alsnog mislopen. Het zou jammer zijn als we met deze sterke ploeg dat statuut niet krijgen. Met Riccò en Mosquera kunnen we een duidelijke rol van betekenis te spelen in de grote rittenkoersen," zei Van der Schueren.