Hughton: "Given komt niet terug"

Shay Given keert voorlopig niet terug naar Newcastle United. Dit heeft de manager van Newcastle, Chris Hughton, gezegd. Er was sprake van een transfer omdat de huidige eerste keeper van Newcastle, Steve Harper, afgelopen zaterdag geblesseerd raakte aan zijn schouder en mogelijk maanden uit de roulatie is.

"Ik kan de geruchten begrijpen en begrijp dat het een zeer emotionele kwestie is, maar nee, het gaat niet gebeuren," aldus Hughton over een mogelijke transfer van Given, die in januari 2009 Newcastle verliet voor Manchester City, maar daar dit seizoen nog niet gespeeld heeft en van Manchester City mag vertrekken.

Dit is goed nieuws voor de Nederlandse keeper Tim Krul, die Harper afgelopen zaterdag tegen Everton al verving. Hij krijgt nu het vertrouwen van zijn club. "Krul is eerder ingevallen en heeft zich erg goed aangepast. Hij is een jonge keeper met veel kwaliteiten en ik ben ervan overtuigd dat hij het absoluut goed zal doen."

Mocht ook Krul geblesseerd raken, dan heeft Newcastle wel een probleem. Derde keeper Fraser Forster is dit seizoen verhuurd aan Celtic en kan op zijn vroegst pas in januari terug worden gehaald. Hierdoor zal morgen in het Carling Cup-duel tegen Chelsea de 20-jarige Zweed Ole Soderberg als reservekeeper op de bank beginnen.