Caro Emerald in race voor Europese muziekprijs

Caro Emerald, Waylon en The Opposites maken kans op een MTV European Music Award. De drie Nederlandse acts nemen het in de categorie Best Dutch and Belgium Act op tegen Stromae en The Van Jets. Dat maakt muziekzender MTV maandag bekend.

De MTV European Music Awards (EMA's) worden zondag 7 november uitgereikt in Madrid. De awardshow lijkt het feestje van Lady Gaga en Katy Perry te worden. Beide dames zijn vijf keer genomineerd. In vier van de vijf categorieën is het een nek-aan-nekrace. Zowel Gaga als Perry is in de race voor het beeldje voor Best Female, Best Video, Best Song en Best Pop.

Ook Rihanna en Eminem gaan waarschijnlijk niet met lege handen naar huis. De rapper is vier keer genomineerd, Rihanna vijf keer. Hun duet Love The Way You Lie dingt mee in de categorieën Best Song en Best Video.

Tijdens de European Music Awards worden in totaal dertien beeldjes uitgereikt. De eerste namen van optredende artiesten zijn al bekend: Katy Perry en Linkin Park zijn van de partij. De awardshow is op 7 november live te volgen via verschillende MTV-kanalen. In Nederland begint de prijzenregen om 21.00 uur.