Bennie Jolink gewoon bij 35e verjaardag Normaal

Bennie Jolink staat toch op het podium op de 35e verjaardag van zijn band Normaal. De zanger werd een week geleden met astma opgenomen in het ziekenhuis. Vrijdag mocht hij weer naar huis. Hoewel Jolink het rustig aan moet doen, slaat hij het jubileum van Normaal niet over.

"Al na een paar dagen voelde ik me beter dan de afgelopen twee maanden. De rust deed me enorm goed. Toch merk ik dat ik geen stap te veel moet doen", vertelt Jolink in De Telegraaf. Voor Normaal maakt hij graag een uitzondering. "Ik ga er vanuit dat ik er zondag weer helemaal sta. Ik ben van plan helemaal vol gas te gaan."

De 64-jarige Jolink weet niet hoe lang hij het optreden met Normaal fysiek nog volhoudt. "De theatertoer gaat in februari van start. En wat de feesttenten betreft, hebben we zeker de intentie volgend jaar door te gaan", vertelt een woordvoerder van zijn management. "Al moet Bens gezondheid het uiteraard wel toelaten. Want die staat voorop."

Het jubileum van de band wordt zondag 25 september gevierd in Kasteel Enghuizen in Hummelo. "Dat gaan we natuurlijk groots vieren. Op z'n Achterhoeks dus", aldus Bennie Jolink.