Wijnaldum: "We waren te lief"

Feyenoord ging gisteren met 2-1 onderuit in de Klassieker tegen Ajax. Het verlis van de Rotterdammers was eigenlijk niet verrassend, maar de klap was vooral bij Georginio Wijnaldum flink aangekomen.

"Het is heel frustrerend. We kunnen voetballen, maar toch lukte het niet. We waren te lief, er zat geen gif in bij ons", liet Wijnaldum weten. Ondanks het spel bleven trouwe supporters tot de allerlaatste seconde zitten om hun ploeg aan te moedigen. "De fans weten ook hoe dit Feyenoord er voorstaat."

"Alle punten die wij dit seizoen pakten waren zwaarbevochten," ging Wijnaldum verder. "Zelfs tegen een ploeg als Excelsior was het lastig, daar gingen we zelfs helemaal onderuit. Daarom ben ik ook blij dat meneer Beenhakker tegen de media heeft gezegd dat wij gewoon goed presteren als wij in het linkerrijtje eindigen. Het klinkt misschien hard, maar het is een reële gedachte. De supporters hebben er recht op om te weten hoe de situatie is."

Vorig seizoen eindigde Feyenoord nog op de vierde plaats, maar dit lijkt dit seizoen onhaalbaar te zijn. De ploeg heeft na zes wedstrijden al elf verliespunten opgelopen, wat refereert naar een ploeg uit het rechterrijtje. "Dit elftal is afgelopen zomer belangrijke spelers kwijtgeraakt," was de reactie van Wijnaldum. "Jongens met ervaring zoals Giovanni van Bronckhorst, Roy Makaay, Denny Landzaat en Jonathan de Guzman. Met die spelers in de selectie mag je eindklassering in de top vijf verwachten. Nu is dat niet vanzelfsprekend."