Didulica schikt zich in nieuwe reserverol bij AZ

Joey Didulica was de afgelopen weken eerste keus bij AZ, maar de teleurgestelde doelman moet zijn plaats nu weer afstaan aan Sergio Romero.

Trainer Gertjan Verbeek geeft weer de voorkeur aan de Argentijn, waardoor Didulica opnieuw op de bank komt te zitten. "Ik moet de situatie accepteren en dat is het ergste", reageert hij in De Telegraaf. "Ik heb mijn best gedaan. Behalve tegen Excelsior was ik sterk."

Didulica denkt dan ook niet dat zijn reserverol met zijn prestaties te maken heeft. "De trainer heeft dat tegen me gezegd. Ik startte dit seizoen als nummer één, maar wist met de huidige situatie op de club dat het een kwestie van tijd was voordat Romero weer onder de lat kwam, toen hij op 31 augustus niet vertrokken was."

Economische redenen zorgen er dus voor dat Romero weer eerste keus, vindt Didulica. "Je kunt nog zo hard beweren dat het niets met de economische situatie te maken heeft, maar als je de suiker van de taart haalt en het dan nog ontkent, dan zie je eruit als een banaan. Als het niets met mijn presteren te maken heeft, waarom moet je dan toch veranderen?"