Van Wolfswinkel: "Geen idee waar dit eindigt"

Ricky van Wolfswinkel mag zich op dit moment topscorer van de Eredivisie noemen. De naam van de aanvaller van FC Utrecht prijkte gisteren na het duel tegen VVV-Venlo (3-2) tweemaal op het scorebord, waardoor zijn seizoenstotaal inmiddels op zeven staat.

"Ik denk dat ik er maar mee stop voor dit seizoen en lekker op vakantie ga", liet Van Wolfswinkel, met een enorme knipoog, na afloop van het duel weten. In de laatste uitwedstrijden van de Domstedelingen schoot de aanvaller niet met scherp. "Als spits wil je altijd scoren, het liefst zoveel mogelijk. Wanneer je dan kansen mist die je wel moet maken, dan baal je daar wel van."

"Toch moet je proberen snel de goede lijn door te trekken en weer te scoren. Anders begin je te twijfelen", ging Van Wolfswinkel verder, die hiermee refereerde naar zijn gedachten tijdens de wedstrijd tegen VVV-Venlo. Geruime tijd ging namelijk in zijn hoofd om dat FC Utrecht zou verliezen. "Gelukkig winnen we uiteindelijk, dat is mentaal belangrijk."

Naast zijn zeven competitiedoelpunten was Van Wolfswinkel ook al zes keer trefzeker in de Europa League. "Ik heb geen idee waar dit eindigt, op dit moment gaat het wel lekker. Het is een goed begin dat uiteindelijk moet leiden tot een mooi seizoen voor FC Utrecht."