Doden bij familiedrama in Duitsland

Een vrouw die zondagavond wild om zich heen schoot in het Zuid-Duitse Lörrach heeft haar voormalige levenspartner, haar vijf-jarige zoon en een verpleegkundige doodgeschoten. De politie schoot de vrouw dood, nadat ze het vuur ook op hen had geopend.

Drie andere mensen raakten zwaargewond door schoten van de vrouw. Zij zijn buiten levensgevaar. Dat heeft openbaar aanklager Dieter Inhofer in de nacht van zondag op maandag op een persconferentie gezegd.

Rond 18.00 uur was er een explosie in een woonhuis in het centrum van Lörrach, waarna brand uitbrak. Later bleek dat de vrouw de brand had aangestoken en daar haar voormalige levenspartner en hun zoon had doodgeschoten. In het huis waar de schietpartij plaatshad, woonden de man en het kind. De vrouw woonde ergens anders.

Nadat ze in het huis had geschoten, kwam de vrouw het huis uit en begon ze op straat te schieten met een vuurwapen. Daarna ging ze het nabijgelegen Elisabethenziekenhuis binnen en opende ook hier het vuur.

In het ziekenhuis schoot de vrouw een verpleegkundige dood. Ook raakten een politieagent, die in zijn vrije tijd in het hospitaal aanwezig was, en twee andere mensen door schoten van de vrouw zwaargewond. De politie schoot de vrouw daarna dood. Over de identiteit van de vrouw wilde de politie niets zeggen.

Uit het pand dat na de explosie in brand was gevlogen, woonden meer gezinnen. Vijftien bewoners moesten met rookvergiftiging naar het ziekenhuis worden overgebracht. Zes volwassenen en een kind konden niet op eigen kracht uit het pand komen. Zij werden door brandweerlieden gered.

Doden door familiedrama in Duitse stad
Doden door familiedrama in Duitse stad (Foto: ANP)