Uitslagen Italië speelronde 3

Dit weekend is in Italië de derde speelronde van de Serie A afgewerkt. FOK!sport geeft je ook dit weekend weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Italiaanse competitie en natuurlijk de tussenstand na drie speelronden.

Udinese - Juventus

Juventus heeft alle wanklanken van de afgelopen periode keihard gelogenstraft. Udinese moest er zondagmiddag in eigen huis met 0-4 aan geloven. Juventus kwam in het midweekse Europa League-treffen met Lech Poznan niet verder dan een 3-3 remise en dat kwam de ploeg van coach Luigi Del Neri op veel kritiek te staan. Drie dagen na de wanprestatie herstelde Juve zich echter door met 0-4 te zegevieren in het duel met Udinese.

Leonardo Bonucci zette de Juventus op voorsprong, waarna Claudio Marchisio en Fabio Quagliarella de score nog voor rust opvoerden naar 0-3. Juventus deed het na de pauze rustiger aan en bereikte via een treffer van Vicenzo Iaquinta de 0-4 eindstand.

AC Milan - Catania

In het eigen San Siro heeft AC Milan een teleurstellend resultaat geboekt tegen Catania. De rossoneri kwamen niet verder dan 1-1. Het was zelfs Catania dat in Milaan op voorsprong wist te komen. Een treffer van Ciro Capuano wist het Milanese publiek stil te krijgen, toen hij naar 27 minuten spelen de 0-1 binnenschoot. Met een prachtige volley wist de geboren Napolitaan de bal van grote afstand achter doelman Christian Abbiati te krijgen.

Vlak voor rust was Filippo Inzaghi die zijn ploeg redding bracht. De oude rot blijkt nog altijd van onschatbare waarde voor de rossoneri, aangezien de gelijkmaker van zijn voet afkomstig was. De spelers van Catania protesteerden nog vanwege vermeend buitenspel, maar het doelpunt van de ervaren spits werd toegekend.

Aan de gelijkmaker van Inzaghi wist Milan echter geen goed gevolg te geven. Ondanks de aanwezigheid van sterspelers Zlatan Ibrahimovic en Ronaldinho kon de ploeg van Massimiliano Allegri geen drie punten afdwingen. De eerste fase van het seizoen wordt bij Milan dus gekenmerkt door matige resultaten: vier punten uit drie wedstrijden.