Been 'ontgoocheld' na verlies in Klassieker

Mario Been zag Feyenoord vanmiddag het onderspit delven tegen Ajax. Waar gevreesd werd voor een afstraffing bleef het bij 1-2.

Siem de Jong opende in de eerste helft de score, terwijl Mounir El Hamdaoui kort na rust de tweede van de middag binnenwerkte. Dat gebeurde in een uitermate zwakke periode van de Rotterdammers, die werden overklast door Ajax. "Dat hoort kennelijk bij dit Feyenoord", zegt Been tegen De Pers. "Maar dat moet er snel uit."

Been: "We komen in de slotfase van de eerste helft een beetje ongelukkig op achterstand. Dat kan gebeuren. Maar vlak na rust ging er zo'n beetje alles fout wat er fout kan gaan. Ik was ontgoocheld en zakte steeds verder onderuit op de bank. We verloren steeds maar weer de bal en we kwamen overal te laat. Gelukkig schoten El Hamdaoui en Suarez nog op de paal en haalt ook nog iemand de bal van de lijn. Het had toen veel slechter voor ons kunnen aflopen.''

Diezelfde Been zag ook hoe Feyenoord de tegenstander in de slotfase wel in de problemen kon brengen. "Na die goal van Bahia speelden we wel goed. Ik snap ook niet hoe dat kan. Plotseling gaan we er wel weer helemaal voor. Uiteindelijk mogen we blij zijn dat we slechts met een doelpunt verschil hebben verloren. Zo eerlijk moet je zijn. Ajax had veel vaker kunnen scoren."