Van Wolfswinkel: "Het gaat wel lekker"

Ricky van Wolfswinkel was zondag wederom belangrijk voor FC Utrecht. Met twee treffers droeg hij zijn steentje bij aan de 3-2 zege op VVV-Venlo.

De aanvaller staat nu al op zeven competitiedoelpunten. Nooit eerder maakte de aanvaller zoveel treffers in één voetbaljaargang. "Ik denk dat ik er maar mee stop voor dit seizoen en lekker op vakantie ga," grapte de 21-jarige spits na afloop.

De laatste weken miste Van Wolfswinkel nog veel kansen. "Als spits wil je altijd scoren, het liefst zoveel mogelijk. Wanneer je dan kansen mist die je wel moet maken, dan baal je daar wel van. Toch moet je proberen snel de goede lijn door te trekken en weer te scoren. Anders begin je te twijfelen."

Van Wolfswinkel kan zijn geluk niet op, zeker niet gezien het feit dat dat Utrecht in de zeventigste minuut nog op achterstand kwam tegen VVV. "Ik heb geen idee waar dit eindigt, op dit moment gaat het wel lekker. Het is een goed begin dat uiteindelijk moet leiden tot een mooi seizoen voor FC Utrecht."

Woensdag wacht alweer het bekerduel uit bij De Graafschap. "Ik speel liever wedstrijden dan dat ik train. Op dit moment voel ik me heel fit en ben vrij van pijntjes. Met een overwinning op zak is het natuurlijk makkelijker toewerken naar een midweekse wedstrijd dan wanneer je verliest."