Mourinho niet boos op Real

Real Madrid-coach José Mourinho ontkent dat hij boos is op zijn werkgever. Volgens de Portugees is er sprake van een misverstand.

Real Madrid zou niet willen dat Mourinho tijdelijk als bondscoach van Portugal aan de slag zou gaan. In een persconferentie op zondagochtend verklaarde The Special One dat de situatie echter heel anders is dan door de Portugese televisie is uitgelegd.

"Een Portugese tv-journalist vertelde me dat Real Madrid en de Portugese voetbalbond geen gesprek hebben gehad en toen vertelde ik dat ik niet begreep waarom dat niet is gebeurd. Jorge Valdano (algemeen directeur Real Madrid, red.) liet me ook weten dat de FPF (Portugese voetbalbond, red.) niet om een gesprek met de clubleiding had gevraagd."

"Wat ik bedoelde te zeggen was dat als de FPF dan toch in Madrid was, waarom ze Real Madrid niet om een gesprek hadden verzocht. Die vraag werd slecht gesteld en er zit geen verhaal achter. Ik begrijp ook niet waarom er geen gesprek is geweest."

"Ik ben eerlijk en ik geef toe dat ik het betreur dat ik niet ben gevraagd voor die baan, maar ik heb het recht niet om dat van Real Madrid te verlangen. Het is een moeilijke situatie."

Het lijkt erop dat de FPF inderdaad niet van plan is om Mourinho (tijdelijk) aan te stellen. Naar verluidt heeft de Portugese voetbalbond zich gericht op Paulo Bento.