Weer arrestaties in zedenzaak Rotterdam

Twee Rotterdammers van 17 en 18 jaar zijn deze week opgepakt in de zaak rond het misbruik van een meisje van 12. In totaal zijn er nu acht verdachten aangehouden in verband met deze groepsverkrachting, alsmede de verkrachting van een 15-jarig meisje. Dat meldt de politie vrijdag.

Het 12-jarige slachtoffer uit Nijmegen was weggelopen naar Rotterdam en is daar tussen 16 tot 23 juli door meerdere mannen seksueel misbruikt. Eerder zijn een 25-jarige Rotterdammer, die ook verdacht wordt van misbruik van het 15-jarige meisje, een 21-jarige man uit Sint Maarten, een 23-jarige en een 28-jarige Rotterdammer aangehouden.

Het andere slachtoffer, een 15-jarig meisje, ging in de nacht van 19 op 20 juni met een aantal mannen mee naar een woning aan de 1e IJzerstraat, waar zij seksueel werd misbruikt. De politie arresteerde voor deze zaak drie verdachten; de 25-jarige Rotterdammer en twee mannen uit Hoogvliet van 24 en 28 jaar. Of deze twee mannen ook bij het misbruik van het 12-jarige betrokken waren, wordt nog onderzocht. Het onderzoek naar beide zaken wordt onverminderd voortgezet, laat de politie weten.