Dzsúdzsák: "Een punt is beter dan niets"

De gelijkmaker hing donderdagavond lang in de lucht bij PSV tegen Sampdoria. Balázs Dzsúdzsák maakte hem in de 89e minuut.

PSV had de eerste thuiswedstrijd in de Europa League graag gewonnen van Sampdoria. Dat had ook gekund, maar dan hadden de aanvallers van de Eindhovenaren wat zorgvuldiger met de kansen om moeten springen. Dzsúdzsák was vooral in de tweede helft dreigend voor het doel van de bezoekers. De Italianen hielden met handen en voeten lang stand. Maar in de 89e minuut hadden ze geen antwoord op de droge knal van de Hongaarse buitenspeler Dzsúdzsák.

"Het is een belangrijk doelpunt", tekende Goal.com op uit de mond van Dzsúdzsák. "We zijn niet echt blij met het resultaat, maar een punt is beter dan helemaal niets. Het voelde wel als een winnende goal die ik maakte. Want na de 1-0 ging Sampdoria echt op z'n Italiaans spelen. Ze voetbalden niet meer maar verdedigden alleen maar."

"In de tweede helft gingen we een hoger tempo spelen", gaat Dzsúdzsák verder. "We zochten veel de ruimtes aan de zijkanten en daar had Sampdoria moeite mee. Maar we hadden geen geluk in de afronding. En dan zie je dat zij een gevaarlijke ploeg hebben want ze staan na drie keer overspelen bij ons doel."

De Italiaanse verdedigers zijn niet vies van een overtreding meer of minder. Ook Dzsúdzsák moest er een paar keer aan geloven. De Hongaar raakte hierdoor ietwat geïrriteerd en pakte zelf een gele kaart. Wat de speler betreft onterecht: "Ik raakte hem helemaal niet. Hij ging gewoon liggen", baalt Dzsúdzsák.

De doelpuntenmaker is gematigd tevreden met het resultaat en kijkt alvast vooruit. "PSV is de beste in de groep. Als wij over twee weken winnen in Oekraïne van Methalist Kharkiv dan gaan we samen met Sampdoria door naar de volgende ronde."