Teamgenoten: "Van der Vaart is topniveau"

Rafael van der Vaart heeft in korte tijd veel lof geoogst bij zijn nieuwe werkgever Tottenham Hotspur. Peter Crouch liet al weten dat de Nederlander wat hem betreft "van een andere klasse" is. Ledley King stemt met hem in.

Van der Vaart speelde slechts twee wedstrijden voor de Londense club. Twee keer kon hij zijn Tottenham niet aan een overwinning helpen. Zowel het duel met West Bromwich Albion (1-1) als het duel met Werder Bremen (2-2) in de Champions League werden gelijkgespeeld. Toch heeft hij zijn ploeggenoten al van zijn klasse weten te overtuigen.

"Van der Vaart is een briljante speler", liet aanvoerder King weten in The Guardian. "Dat zagen we al direct op de eerste training dat hij meedeed. Hij klikte gelijk goed met Crouch en vond hem al snel heel makkelijk. Hij voetbalt het liefst achter een diepe spits en daar laat coach Harry Redknapp hem ook spelen. Je kan wel zien dat hij zich daar op zijn gemak voelt. Van der Vaart is topniveau en ik ben dolblij om hem erbij te hebben."

De lastminute aankoop van Tottenham Hotspur moest dinsdag tegen Werder Bremen voortijdig naar de kant. Van der Vaart had last van een opkomende kuitblessure. The Mail schrijft donderdag dat het vermoedelijk niets ernstigs is, maar dat het duel met de Wolves te vroeg komt voor de international.