Briatore: "Red Bull moet nummer één kiezen"

Flavio Briatore vindt dat Red Bull moet kiezen wie ze als nummer één aanwijzen, Sebastian Vettel of Mark Webber. Als ze dat niet doen, kunnen ze volgens hem de kans op de titel verliezen.

Tegenover de Italiaanse klant Gazzetta dello Sport verklaarde hij dat het team een voorbeeld kan nemen aan Ferrari: "Daar is de zaak tenminste duidelijk. Fernando Alonso is de titelkandidaat en Felipe Massa helpt hem. Red Bull pakt het anders aan en heeft al een stuk of honderd WK-punten vergooid.", vervolgde hij. "Vooral Vettel heeft allerlei fouten gemaakt. Als ze het kampioenschap niet willen pakken, moeten ze vooral zo door gaan."

Ook Mark Webber liet onlangs blijken dat hij het tijd vindt voor het team om een keuze te maken. Webber staat op het moment op de eerste plaats in het kampioenschap, terwijl teamgenoot Sebastian Vettel op de vijfde plaats staat, met 24 punten achterstand.

Vettel daarentegen heeft laten weten het nog te vroeg te vinden voor Red Bull om op slechts één paard te wedden. Na de race in Monza liet hij ook weten nog te geloven in zijn eigen titelkansen.