Mourinho moet Portugal uit de brand helpen

De Portugese voetbalbond wil José Mourinho voor een week als bondscoach aanstellen. De 47-jarige trainer van Real Madrid moet Portugal in oktober tijdens de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Denemarken en IJsland leiden. De bond krijgt zo extra tijd om een vervanger voor de onlangs ontslagen Carlos Queiroz aan te stellen. Dat meldt de Portugese krant Record.

De voorzitter van de Portugese voetbalbond, Gilberto Madail, vliegt vandaag naar Madrid voor een gesprek met de zaakwaarnemer van Mourinho. Of Real en de succescoach mee willen werken aan deze constructie is nog niet bekend. De 47-jarige Mourinho liet zich in het verleden wel al eens ontvallen ooit als bondscoach voor zijn vaderland aan de slag te willen gaan.

Queiroz werd een week geleden op straat gezet na een teleurstellende start van de EK-kwalificatiecampagne. Portugal verloor bij Noorwegen en speelde in eigen huis gelijk tegen Cyprus. Ook op het WK in Zuid-Afrika maakte de selectie geen geweldige indruk. De ploeg verliet het strijdtoneel na de achtste finale na een kansloze nederlaag tegen grote rivaal Spanje.