Jol: "Geld is heel belangrijk in het voetbal"

Martin Jol kon niet anders zeggen dan dat Ajax gisteren was weggespeeld door een goed Real Madrid.

"Het was mannen tegen jongens", zei Jol voor de camera van de NOS. "Gelukkig bleef Maarten Stekelenburg wel overeind en bleef het daarom maar 2-0. We kwamen aan alle kanten te kort. Je hoopt bij 1-0 dat je nog wat kan, maar het zat er niet in. Als Cristiano Ronaldo beter afrond, maakt hij er drie. Het was een vervelende en lastige avond. We zullen hier uit moeten leren voor de wedstrijd tegen AC Milan."

De Spaanse krant Marca was aanwezig op de persconferentie, waar Jol nog meer zei. "We hebben verloren van een team veteranen dat goed verdedigt en makkelijk voetbalt. We hadden een fysiek probleem. Zij lieten ons niet ons voetbal spelen. Real speelde goed. In de eerste helft konden we de gaten nog enigszins dichtlopen, maar daarna overvleugelden zij ons op technisch en fysiek aspect."

"We hebben een team met veel kwaliteit", ging Jol verder, "maar we verloren vanavond omdat we minder ervaring hebben dan Real Madrid. We speelden met dertien spelers uit de jeugdopleiding. Geld is heel belangrijk in het voetbal en het is moeilijk voor Ajax om weer bij te besten te behoren. Ik voelde me machteloos omdat Real Madrid de hele avond domineerde."